Laura

Heikinheimo


My Image
My Image
Stacks Image 7
Hannu Lintu

Minulla on ollut ilo työskennellä Laura Heikinheimon kanssa syksystä 2012 lähtien, kun aloitin tiiviin yhteistyön Radion sinfonoaorkesterin kanssa.

Lauran monipuolisten tuottajantaitojen ansiosta teemme kansainvälisen huipputason levytyksiä ja radioäänityksiä. Arvostelut ja lukuisat palkinnot ovat tästä todisteina.

Laura on erityisen hekkäkorvainen tuottaja, jonka mielipiteisiin voin luottaa joka tilanteessa. Hän hallitsee musiikilliset yksityiskohdat täydellisesti ja saa sekä orkesterin, solistit että äänittäjät antamaan parastaan.

Laura tietää mitä tahtoo ja pystyy välittämään näkemyksensä erinomaisesti.

Hannu Lintu
ylikapellimestari
Radion sinfoniaorkesteri


Stacks Image 828
Leila Josefowicz

I just loved working with Laura on Esa-Pekka Salonen's Violin Concerto. She immediately put me at ease, and her great ear and experience made me very confident of a great outcome.

She also was very helpful and responsive to all of my questions and comments and seemed glad to get them, even better!

Thank you for your calm expertise, Laura!

Leila Josefowicz
viulutaiteilija


Stacks Image 849
Magnus Lindberg

Olen lukemattomia kertoja nauttien ja tyytyväisyydellä saanut seurata Laura Heikinheimon työskentelystä äänittäessämme orkesterimusiikkia vuosien varrella. Työn ilo ja antaumus ovat hänen tavaramerkkinsä.

Ensinnäkin Laura osaa aina partituurit todella loistavasti. Hän on hyvin vaativa eikä suostu kompromisseihin - keskusteluissa sävy on kuitenkin samalla aina sekä konstruktiivinen että positiivinen. Laura on äärimmäisen tarkkakorvainen, hän huomaa kaikki epäpuhtaudet ja epätarkkuudet ja osaa antaa selkeät ja eksaktit ohjeet esittäjille. Kapellimestarin tavoin Lauralla on sen lisäksi kyky balansoida orkesterin soitto ja pitää huolta kokonaisuudesta.

Studiossa on hyvä työskentelyilmapiiri Lauran johtaessa porukkaa, tunnelma on innostava ja kannustava. Yhteistyö on saumatonta ja fokus aina kohdallaan.

Toivon mukaan saan siis vielä monta uutta tilaisuutta yhteistyöhön Lauran kanssa, tietäen että lopputulos on aina korkeinta mahdollista tasoa.

Magnus Lindberg
säveltäjä


Stacks Image 947
Tuija Hakkila

AN DIE LAURA

Laura Heikinheimo oli 1990-luvulla opiskelijana pianoluokallani Sibelius-Akatemiassa. Tiesin hänet fiksuksi, tarkkakorvaiseksi, herkäksi ja uteliaaksi. Kun etsin tuottajaa Mozart-levytyksiini, houkuttelin Lauran mukaan levytuottamista kokeilemaan melkeinpä suoraan soittotunnilta. Laura löysi työstä oman intohimonsa alueen.

Yhteistyömme on jatkunut siitä lähtien, hienoja projekteja on ollut monia, ja levybisneskin on muuttunut - vain ydintyö pysyy samana: kun taltioidaan, luo tuottaja ilmapiirin studioon, muusikko on herkimmillään sekä häiriöille että myötäelämiselle, ja venyy sen mukana parhaimpaansa tai vain väkisin punnerrettuun.

"Kokeile, saat soitettua tämän vielä maagisemmin, jos haluat!" - minulle merkityksellistä tuottajassa on herkkyys äänikuvalle, musiikintaju, fraseerauksen ja hengityksen kokeminen sekä psykologinen taju, jolla paineinen tilanne laukaistaan. - "Nyt on hieno!"

Vaatii makua ja taitoa osata valita parhaat palat taltioinneista ja koota niistä taiteellisesti vahva kokonaisuus. Tässä Laura on näyttänyt kykynsä kerta toisensa jälkeen - "Pidetään tauko!" Ihana Laura!

Tuija Hakkila
pianisti
pianomusiikin professori, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia


Stacks Image 860
John Storgårds

Laura Heikinheimo on maamme parhaita ja tärkeimpiä tuottajia klassisen musiikin vaativalla äänitealalla. Suomalaisen taidemusiikkikentän menestyminen jatkossakin, tunnetusti erittäin korkealuokkaisella profiilillaan, on suurelta osin levyteollisuutemme huippuosaajista kiinni! Heitä ei ole paljon ja he ansaitsevat kaiken kannustuksen ja konkreettisen tuen työlleen.

Laura Heikinheimon osaaminen on tullut minulle hyvin selväksi monen yhteisen levytysprojektin myötä!

John Storgårds
viulutaiteilija
Helsingin Kaupunginorkesterin ylikapellimestari
Lapin kamariorkesterin taiteellinen johtaja


Stacks Image 817
Kaija Saariaho

Laura Heikinheimon vankka ammattitaito on monen musiikilleni omistetun levytyksen takana.
Vuosien mittaan olen oppinut arvostamaan aivan erityisesti Lauran monipuolista ammattitaitoa: nopeata ja varmaa työskentelyä.

Hän luo puitteet joissa voin keskittyä kuuntelemaan musiikkini tulkintaa tai muita yksityiskohtia, tietäen että kokonaisuus on hänen hallussaan.

Kiitos Laura yhteistyöstä, toivottavasti nähdään taas pian näissä merkeissä!

Kaija Saariaho
säveltäjä


My Image
Leif Segerstam

On ilo voida suositella Laura Heikinheimon palveluksia mihin tahansa tasoiseen ja kompleksiteettinsa puolesta vaativaan tehtävään musiikin repertuaarin eri genreissä.

Ammattimaisuus, herkkyys yhdistettynä täsmällisyyteen ja kykyyn antaa rakentavia kommentteja psykologisesti sopiviksi räätälöityneinä, mitä hän osoitti kun viimeksi työskentelimme yhdessä Tampereen Filharmonian kanssa kuoroineen ja solisteineen historiallisessa Kuula-dokumentaatiossa, oli stimulatiivista ja inspiroivaa.

Hänen kompetenssiaan hallita realiteetteja tilannevaikeuksissa oli hyvin auttavaista ja tärkeä tuki. Olen siitä ikuisesti kiitollinen ja toivon saada hyötyä siitä taas milloin tahansa tulevaisuuksissa.

Leif Segerstam
professori
säveltäjä


Stacks Image 925
Tommi Hakala

Olen tehnyt Lauran kanssa yhteistyötä useiden levytysten ja äänitysten parissa vuodesta 2003. Projektit ovat olleet monien levy-yhtiöiden ja orkesterien kanssa ja ne ovat sisältäneet erilaisia musiikkityylejä aina lied-duosta mittaviin sinfonioihin ja oopperoihin.

Olen aina nauttinut Lauran huipputasoisesta ammattitaidosta, hänen opastuksestaan sekä perehtyneisyydestään teoksiin, kuin myös hänen suorasta ja selkeästä mutta aina kunnioittavasta kommunikointityylistään äänitysperiodien aikana.

Aina kun on mahdollista, valitsen tuottajakseni Lauran.

Tommi Hakala

oopperalaulaja


Stacks Image 871
Marko Ylönen

Oli ilo saada työskennellä jälleen tuottaja Laura Heikinheimon kanssa tehdessämme Chopinin ja Rachmaninovin sellosonaattien levytystä Arto Satukankaan kanssa.

Lauralla on kyky luoda positiivinen ja sopivalla tavalla vaativa ilmapiiri levytystilanteeseen. Hän on ehdottoman tinkimätön ja tarkka teknisen sekä musiikillisen kvaliteetin suhteen. Kuitenkin tapa, jolla Laura kommunikoi taiteilijan kanssa on erittäin luonnollinen ja inspiroiva.

Asettamalla oikeat kysymykset oikeaan aikaan hän herättää taiteilijassa luottamusta ja saa tämän venymään parhaimpaansa sekä kulkemaaan päämääräänsä ilman turhaa ajankäyttöä.

Kiitokset Laura!

Marko Ylönen
sellotaiteilija
kamarimusiikin professori, Sibelius-Akatemia


Stacks Image 882
Jorma Hynninen

Laura Heikinheimo on toiminut äänitetuottajana ja “kriittisenä korvana” neljässä yhteisessä äänilevytuotannossa (Arvo Pärtin Johannes-passio, Armas Järnefeltin lauluja, Virsi elää –projekti sekä YL:n Sibelius-äänite). Yhteistyö on ollut joka kerta erinomaisen miellyttävää.

Nauhoitustilanne voi olla taiteilijalle kovinkin sensiibeli tilanne ja vaikeammissa teoksissa hermostuttava. Korjattavaa ja parannettavaa voi tulla runsaasti. Siksi äänityksen tarkkailijalta, tuottajalta, vaaditaan psykologista kykyä esittää korjaustoivomukset tahdikkaasti ja oikealla tapaa vaativasti. Tuottajahan vastaa omalta osaltaan äänitteen kokonaislaadusta. Tuottaja kuuntelee äänitystapahtumaa mikrofonin välityksellä ja antaa palautteensa kovaäänisen kautta äänitystilanteeseen.

Laura Heikinheimolla tuntuu olevan erinomainen kyky arvioida kuulemaansa ehdottoman tarkasti ja antaa palautteensa luottamusta herättävällä tavalla. Tarkkuden vaatimus koskee laulajien kohdalla ennenkaikkea tekstinlausunnan selkeyttä, sävelpuhtautta ja jopa musikaalisen fraseerauksen luontevuutta. Laura Heikinheimolla on itsellään vankka koulutuspohja ja hän on kasvanut musiikkiperheessä. Jollakin tapaa jo hänen tumma, sointuva äänensä välittää kovaäänisen kautta positiivista luottamusilmapiiriä.

Hänen tuottajapersoonaansa voisi kuva sanoin “positiivisen tarkka, ehdottoman ammattitaitoinen”.

Jorma Hynninen
laulutaiteilija, professori


Stacks Image 893
Matti Hyökki

Musiikkiäänite on esittäjän ja tuottajan yhteistyötä: ammattitaitoinen tuottaja on parhaimmillaan taiteellisen johtajan oikea käsi. Laura Heikinheimo hallitsee tuottajan työn tekniset, taiteelliset ja sosiaaliset haasteet.

Minulla on ollut ilo saada työskennellä Lauran Heikinheimon kanssa valmistaessani Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa mm. Selim Palmgrenin ja Jean Sibeliuksen mieskuoroteosten kokonaistallenteita. Kymmenien laulajien motivaation ja myönteisen ilmapiirin ylläpitäminen on pitkän ja uuvuttavan studiotyöskentelyn vaikeimpia tehtäviä.

Laura Heikinheimossa on sellaista sitkeyttä ja periksiantamattomuutta jota musiikkituottajalta vaaditaan korkeatasoisen musiikillisen äänitteen valmistamisessa. Tinkimättömänä ja viisaana ammattilaisena Laura saa kulloisenkin esittäjistön yltämään parhaimpaansa tukemalla taiteellisen johtajan työtä tarkoilla ja perustelluilla huomioillaan.

Järjestelmällisenä ja kunnianhimoisena muusikkona Heikinheimon editointityö täyttää vaativimmankin kuulijan odotukset ja ansaitsee korkeimmat mainesanat. Suositan mielelläni tuottaja Laura Heikinheimoa avoimena ja yhteistyökykyisenä partnerina niin ammattilaisille kuin musiikin harrastajillekin.

Matti Hyökki
Musiikin tohtori
Sibelius-Akatemia
Taiteellinen johtaja
Ylioppilaskunnan Laulajat
Laulu-Miehet


Stacks Image 904
Matti Raekallio

Laura Heikinheimon kanssa työskentely on minusta harvinaisen miellyttävää. Hän on levyttävän taiteilijan kannalta unelmatuottaja, joka kykenee luomaan äänitystilanteeseen rennon, välittömän ja rauhallisen ilmapiirin, vaikka samalla pitää huolta sataprosenttisesta laadusta. Hänen arviointeihinsa voi luottaa täydellisesti, jolloin työskentely pysyy vaivattomasti ja varmasti suunnitellussa aikataulussa.

Suosittelen Laura Heikinheimoa ilomielin ja lämpimästi kenelle tahansa huipputuloksiin pyrkivälle kollegalle.

Matti Raekallio
Professori, Hochschule für Musik und Theater Hannover
Professori, Juilliard School, New York


My Image
Juha Uusitalo

Laura Heikinheimo on ehdottomasti paras tuntemani levytuottaja! Hänellä on ilmiömäinen kyky saada nopeasti selville esim. laulajan kapasiteetti ja venymiskyky pitkissä äänityssessioissa. Lisäksi hän osaa rohkaista laulajaa yrittämään parhaimpaansa.

Olen myös entisenä orkesterimuusikkona kiinnittänyt huomiota hänen taitavuuteensa sanoa virheistä sekä laadullisista ominaisuuksista muusikoille loukkaamatta silti ketään. Samoin hänellä on hieno kyky kommunikoida kapellimestareidenkin kanssa.

Olen kiitollinen Lauralle kaikista yhteisistä levytyksistämme, koska juuri hänen avullaan olen pystynyt parhaimpaani.

Juha Uusitalo
oopperalaulaja


Stacks Image 936
Jouko Harjanne

Olen työskennellyt tuottaja Laura Heikinheimon kanssa jo useita vuosia.
Hänestä on tullut nk. luottotuottaja allekirjoittaneen lukuisiin soololevyihin, sillä työskentely hänen kanssaan on aina erittäin hedelmällistä.

Laura Heikinheimo omaa tarkan sävelkorvan ja loistavan nuotinlukutaidon lisäksi äärimmäisen hienon musiikillisen fraseeraus- ja äänimaailmallisen muototajun. Hän osaa myös ottaa huomioon instrumenttini fyysiset ja tekniset erityisvaatimukset. Tämä kaikki on auttanut lukuisten äänityksieni taiteellisen lopputuloksen paranemiseen huomattavasti, joten suosittelenkin Laura Heikinheimoa lämpimästi kaikkiin äänitetuottajaa vaativiin tehtäviin.

Nurmijärvellä 4.4.2008

Jouko Harjanne
Kansainvälinen trumpettisolisti
RSO:n soolotrumpetisti


Tmi Laura Heikinheimo
+358 40 8302995
laura@lauraheikinheimo.fi

We are very careful about none disclosure of any private data. However on this site we use cookies to make your browsing experience smooth and useful. Please click "Got it" if you agree to this.